Dansk inredning

Inreda danskt hemma

dansk inredning

Gillar du den danska inredningsstilen med enkla och trärena möbler, dova färger och en naturlig känsla? Här hittar du tipsen till dansk inredning.

Dansk inredning

– Nyckelord inom dansk inredning är dämpat, stilrent och med detaljer från industriell/vintage/naturlig stil.

– Börja med en basinredning i vitt och svart och ta bort alla onödiga prylar. Det ska vara avskalat med väl utvalda inredningsdetaljer.

– Belysningen får gärna vara i metall och i industriell stil. Romantiska bordslampor hör inte hemma här. Spotlights passar bra!

– Lägg till accentfärger i dämpade och jordnära färger som tex grått och dovt lila. För mer tips till färger hemma hittar du på inredningsbloggen Cosy style.

– Undvik lyxiga material och detaljer i inredningen och välj istället fuskpäls, stickat och i dova färger, om du vill hålla dig till en strikt dansk inredningsstil.

– Du kan välja att inreda med basen ovan och lägga till mindre detaljer som passar just med Din stil: Gillar du att mixa stilen med moderna inslag eller med rustik inredning så går det bra. Dansk inredning har inga strama regler och originella inslag gillas. Den enda inredningsstil som jag har svårt att se mixas med dansk är kanske orientalisk inredning, de är alltför långt ifrån varandra.

Dansk inredning har blivit mycket populär de senaste åren och det kanske kan bero på att vi är lite trötta på den kalla vita inredningen och vill göra den lite mer harmonisk och jordnära.

Villl du mixa in fler inredningsstilar hemma kan du läsa om de olika inredningsstilarna här.

Leave a comment